Introduction to Computer Network Interview Questions and Answers

Computer Network Interview Questions 

PC Network is a bunch of PCs that are associated with one another for sharing the assets. The significant sharing of the assets over the association is the Internet. Another illustration of a Computer network sharing asset is the sharing of one printer between various PCs by associating it. The best illustration of a PC network is the Internet. 
The following are referenced the highest inquiries posed in the meeting 
Presently, on the off chance that you are searching for a task that is identified with the Computer Network then you need to plan for the 2020 Computer Network Interview Questions. The facts demonstrate that each meeting is diverse according to the distinctive occupation profiles. Here, we have arranged the significant Computer Network Interview Questions and Answers which will assist you with getting achievement in your meeting. These top inquiries questions are isolated into two sections are as per the following:
Q1. PCs in a systems administration framework is known as the
(a) Hubs
(b) Nodes
(c) Workstations
(d) Systems
Answer: (b) Nodes
Q2. The idea of PC networks arose in the
(a) 1950s
(b) 1960s
(c) 1970s
(d) 1980s
Answer: (b) 1960s
Q3. An organization the spreads over urban areas is known as
(a) WAN
(b) LAN
(c) MAN
(d) Anyone of these
Answer: (a) WAN
Q4. Which one is the primary layer in the OSI model
(a) Network layer
(b) Data link layer
(c) Transport layer
(d) Physical layer
Answer: (d) Physical layer
Q5. The Network layers work is to
(a) To select paths for data transfer
(b) Determine the IP
(c) To break the data packets
(d) To encrypt data packets
Answer: (a) To select paths for data transfer




Q6. Which virtual terminal convention helps in far off login over the organizations
(a) POP
(b) IMAP
(c) SSL
(d) Telnet
Answer: (d) Telnet
Q7. In which layer of the OSI Model, Routers works
(a) Physical Layer
(b) Data link Layer
(c) Network Layer
(d) Session Layer
Answer: (c) Network Layer
Q8. PDUs at the Data Link layer are known as
(a) Frames
(b) Packets
(c) Datagrams
(d) Segments
Answer: (a) Frames
Q9. Which layer of the OSI model gives interpretation of information
(a) Application
(b) Presentation
(c) Session
(d) Transport
Answer: (b) Presentation
Q10. The equipment address or MAC address is a _______ byte hexadecimal number
(a) 6 byte
(b) 8 byte
(c) 12 byte
(d) 16 byte
Answer: (c) 12 byte