Computer Question And Answer

0
150
Computer Question And Answer, gkduniya.in
Computer Question And Answer, gkduniya.in
अपनी भाषा में पड़ने के लिए यह पे अपनी भाषा को चुने [google-translator]

Computer Question And Answer

Computer Question And Answer: In this post, we are sharing question and answer about computer. This is important as the Computer Teacher Exam is near. Those who are preparing for this exam, read this post very carefully.

Basic Computer Question And Answer

Question 1. Father of ‘C’ programming language
answer. Dennis Ritchie
Question 2. By whom was the tabulating machine invented
answer. Herman Hollerith
Question 3. Which of the following are the components of Central Processing Unit?
answer. Arithmetic Logic Unit, Control Unit
Question 4. The physical device of a computer system is
answer. hardware
Question 5. What is the meaning of SMPS
answer. Switched Mode Power Supply
Question 6. What is means of 16 bit microprocessor
answer. 16 data lines
Question 7. Which of the following is not a characteristic of computer?
answer. intelligence
Question 8. What level language is the assembly language?
answer. low-level programming language
Question 9. The lowest level of the computer language is called
answer. machine language
Question 10. Where are the stored files in the computer?
answer. hard disk
Question 11. Where are the CPU and primary memory located?
answer. Motherboard
Question 12. What type of storage device is USB?
answer. tertiary
Question 13. Which of the following is included in the second generation of computers?
answer. Transistor
Question 14. What is used in making computer chips?
answer. silicone
Question 15. What is meant by CRT?
answer. Cathode Ray Tube

 

www.GKDuniya.in will update many more new jobs and study materials and exam updates, keep Visiting and share our post of Gkduniya.in, So more people will get this. This content and notes are not related to www.GKDuniya.in and if you have any objection over this post, content, links, and notes, you can mail us at gkduniyacomplaintbox@gmail.com
And you can follow and subscribe to other social platforms. All social site links in the subscribe tab and bottom of the page.

Important Links

Particulars Official Links 
Related Links
Official Site
View more at website
You-tube
GKDuniya9
Instagram
GKDuniya.in,   IndiaDigitalHub
Facebook
GKDuniya.in
Another site visit
Indiadigitalhub.com
Get new updates
Click here
Check Other Post:- World Cup History ││ Full list of World Cup Winners

Tags: 100 computer questions and answers, computer question and answer in Hindi, 100 computer questions and answers pdf, computer basic questions, computer basic questions pdf, computer question and answer for class 1, computer questions and answers for competitive exams, computer objective questions with answers pdf