12 October 2021 Current Affairs

12 Oct 2021 Current Affairs Current Affairs: In this post, we present daily-updated Current Affairs. This is the most significant aspect of all competitive exams. Each of these topics is crucial for all candidates who are studying for the exam competitive.

Current Affairs 12 October 2021

Ques 1. Which location did the eighth edition of Indo-Sri-Lanka’s joint exercise Bipartite MitraShakti-21?
Ans. in Anpara
Ques 2. Which city was it that the first seedcopter drone drone was used to transport the seed ball as part of the Hara Bhara initiative?
Ans. Hyderabad

 

Ques 3. Astronautical DRDO Chairman Who has been awarded the famous Aryabhata award through the Society of India?
Ans. The Dr. G Satheesh Reddy

 

Ques 4. Shri Jyotiraditya Scindia inaugurated the Greenfield Sindhudurg airport in which Kingdom is part of the UDAN Plan?
Ans. Maharashtra

 

Ques 5. Vinata Aeromobility Company, a flying car manufacturer with its headquarters in which city of India is currently working on the first flying vehicle in India?
Ans. Chennai

 

Ques 6. What was the age at which the nuclear scientist from Pakistan, Dr. Abdul Qadeer Khan death?
Ans. 85 years old

 

Ques 7. Reliance New Energy Solar Limited must purchase REC by China National Bluestar for how many million dollars?
Ans. 771 million dollars

 

Ques 8. BC Patnaik has taken above as the Managing Director (MD) of which firm?
Ans. Life Insurance Corporation of India

 

Ques 9. What day is celebrated all around the world on the 11th October?
Ans. International Girl Child Day

 

Ques 10. National Mineral Development Corporation Limited which is an CPSE under the ministry of which, has been awarded two prestigious environment prizes?
Ans. Ministry of Steel

 

www.GKDuniya.in will update many more new jobs and study materials and exam updates, keep Visiting and share our post of Gkduniya.in, So more people will get this. This content and notes are not related to www.GKDuniya.in and if you have any objection over this post, content, links, and notes, you can mail us at gkduniyacomplaintbox@gmail.com
And you can follow and subscribe to other social platforms. All social site links in the subscribe tab and bottom of the page.

Important Links

Particulars Official Links 
Related Links
Official Site
View more at website
You-tube
GKDuniya9
Instagram
GKDuniya.in,   IndiaDigitalHub
Facebook
GKDuniya.in
Apply Now
Apply Now
Get new updates
Click here
Check Other Post:- Flora And Fauna GKDUNIYA

 

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent