“gk questions in english 2023 – Top 50 for Competitive Exams: Current Affairs & General Knowledge”

0
115
gk questions in english 2023, gk-questions-in-english-and-hindi-with-answers
gk questions in english 2023, gk-questions-in-english-and-hindi-with-answers

f GK”GK questions in English 2023 – Top 50 for Competitive Exams: Current Affairs & General Knowledge”

“gk questions in English 2023 – Top 50 for Competitive Exams: Current Affairs & General Knowledge” with Each Understudy Ought to Be Aware.

Questions of Gk will help you part in all serious tests directed in school and Selection tests.

Current Affairs Top 50 GK Questions Answer in English for every single Serious Test.

1. Who is the Dad of our Country?

Answer: Mahatma Gandhi

2. Who was the principal Leader of India?

Answer: Dr. Rajendra Prasad

3. Who is known as the Father of the Indian Constitution?

Answer: Dr. B. R. Ambedkar

4. Which is the most delicate organ in our body?

Answer: Skin

5. Giddha is the society dance of?

Answer: Punjab

6. Who was the main State head of India?

Answer: Jawaharlal Nehru was the principal State leader of India.

Read More – Delhi Gk Questions 2023

11. India lies in which landmass?

Answer: Asia

12. Which nation are the Giza Pyramids ready?

Answer: The Giza Pyramids are in Egypt.

13. What city is the sculpture of freedom ready?

Answer: The sculpture of freedom is in New York City

14. What number of Cricket World Cups does India have?

Answer: India has two cricket world cups.

15. Saints’ Day is commended consistently on?

Answer: 30th January

16. Name the initial 3 planets in our planetary group.

Answer: The initial 3 planets in our planetary group are Mercury, Venus, and Earth.

17. Which is the longest stream on the earth?

Answer: Nile

18. Gir Public Park in Gujarat is renowned for?

Answer: Lion

19. Which creature has a bump on its back?

Answer: Camel

20. Name 3 root vegetables?

Answer: Beets, carrots, and radish are root vegetables.

Read More – Gallantry Awards And Civilian Awards || Awards In India || Sports & Literature Awards || 1981 to 1989

21. Name the game which is played with bat, ball and wicket.

Answer: Cricket

22. What is the largest territory of India?

Answer: Goa

23. Quickest creature on earth is?

Answer: Cheetah

24. Which is the creature alluded to as the boat of the desert?

Answer: Camel

25. Which plant fills in the desert?

Answer: Cactus

26. What is the Most elevated dam in India?

Answer: Tehri Dam

27. The complete distance around a figure is called its?

Answer: Edge

28. A figure with 8 sides is called?

Answer: Octagon

29. What tone represents harmony?

Answer: White represents harmony.

30. The Public Tree of India is?

Answer: Banyan tree

Read More – 20 Interesting Facts About Computers

31. Which bloom is white in variety?

Answer: Jasmine

32. Agra is arranged on the bank of stream?

Answer: Yamuna

33. Child of Pony is called?

Answer: Colt

34. Public creature of India

Reply: Tiger

35. State of Egg is?

Answer: Oval

36. The most generally communicated language on the planet is?

Answer: Mandarin (Chinese)

37. Which bug has brilliant wings?

Answer: Butterfly

38. Who composed Romeo and Juliet?

Answer: William Shakespeare composed Romeo and Juliet.

39. Cry of Lion is called?

Answer: Roar

40. Name any reptile?

Answer: A reptile is a reptile.

Read More – Important Inventions & Discoveries List for Government Exams

41. Waterfall is the sickness of?

Answer: Eyes

42. Which organ cleanses our blood?

Answer: Kidney

43. Who composed the Public Song of Praise – Jana Gana Mana?

Answer: Rabindra Nath Tagore

44. What number of varieties are there in India’s Public Banner?

Answer: Three

45. Door of India is situated at?

Answer: Mumbai

46. Who was Albert Einstein?

Answer: Albert Einstein was a famous researcher.

47. What yield is broadly filled in the area of Darjeeling?

Answer: The area of Darjeeling is known to develop Tea leaves.

48. The capital of Uttarakhand is?

Answer: Dehradun

49. When do we celebrate our Autonomy Day?

Answer: fifteenth August

50. The sun is a?

Answer: Star

————————————  The End  ———————————————–
www.GKDuniya.in will refresh a lot more new positions and study materials and test refreshes, continue To visit and share our post of Gkduniya.in, So more individuals will get this. If you have any objections regarding this post, content, links, or notes, please get in touch with us at gkduniyacomplaintbox@gmail.com. You can also follow and subscribe to other social platforms. All social site links are in the subscribe tab and bottom of the page.
Important Links
You-tube :- GKDuniya9    
Instagram :- GKDuniya.in
Facebook :- GKDuniya.in
Twitter :- GKDuniya.in
Linked-in:- GKDuniya.in
Pinterest :- GKDuniya.in
Google Rank :- Gkduniya
Other website :- Gk.gkduniya.inDigitalrobot.inportfolio.gkduniya.in