Current Affairs

11.10.2021 Current Affairs The reason for this is that in this post, we present daily-updated Current Affairs. This is the most crucial aspect of all competitive exams. Each of these topics is essential for all candidates who are working towards the exam competitive.

Current Affairs 11 October 2021

Ques 1. Shri Jyotiraditya Scindia, Dr. VK Singh have started Doon Drone Mela 2021 in which kingdom?
Answer. Uttarakhand

 

2. Who released the study “Shifting Gears Digitalization and Lead Development of Services”?
Ans. world Bank

 

Ques 3. What is the age at which the oldest diplomat living in India Vallilath Madhavan Naair died?
Ans. 102 years

 

Ques 4. India and the country that has developed an initiative to promote green energy for the sector of power?
Ans. United Kingdom

 

Ques 5. The Chief Economic Advisor to the Government of India who has been dismissed from his position?
Ans. KV Subramaniam

 

Ques 6. In accordance with the Bloomberg Billionaires Index, who is the first on the $100 billion range?
Ans. Elon Musk

 

Ques 7. What day is celebrated across the world on the 10th of October?
Ans. World Mental Health Day

 

Ques 8. What day is celebrated across India on the 10th of October?
Ans. National postal day

 

Question 9. Who has presented bravery and exceptional service awards to members in the Indian Coast Guard?
Ans. Shri Rajnath Singh

 

Questions 10. Who has created “MyPortApp” to monitor digitally the performance the port’s operations Kolkata?
Ans. Sarbananda Sonowal

 

www.GKDuniya.in will update many more new jobs and study materials and exam updates, keep Visiting and share our post of Gkduniya.in, So more people will get this. This content and notes are not related to www.GKDuniya.in and if you have any objection over this post, content, links, and notes, you can mail us at gkduniyacomplaintbox@gmail.com
And you can follow and subscribe to other social platforms. All social site links in the subscribe tab and bottom of the page.

Important Links

Particulars Official Links 
Related Links
Official Site
View more at website
You-tube
GKDuniya9
Instagram
GKDuniya.in,   IndiaDigitalHub
Facebook
GKDuniya.in
Another site visit
Indiadigitalhub.com
Get new updates
Click here
Check Other Post:- Area of Squares – Explanation & Examples – gkduniya.in

 

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk