Table of Contents

Weekly Current Affairs PDF Download 1 to 7 December 2021

Weekly Current Affairs PDF Download 1 to 7 December 2021 Current Affairs: In this post, we share every day refreshed Current Affairs. This point is the main piece of every single cutthroat test. Weekly Current Affairs PDF Download This multitude of posts are exceptionally generally significant for every one of the applicants who are getting ready for the serious test.

Weekly Current Affairs PDF Download

Current Affairs 18 December 2021

Ques 1. Which magazine has respected American gymnastic specialist Simone Biles with the Best Athlete Award  2021?
Ans – Time Magazine1`
Ques 2. In which state Union Home Minister Amit Shah has established the framework stone of Maa Umiya Dham Development Project?
Ans – Gujarat
Ques 3. Which sportsperson has been reported by the Federation of Sports Journalists of India to be respected with the lofty SJFI Award?
Ans–Sunil Gavaskar
Ques 4. The Chief of Army Staff who has taken over as the Chairman of the “Head of Staff Committee” today?
Ans – General Manoj Mukund Naravane
Ques 5. Which United Nations association has given legacy status to the Durga Puja celebration of West Bengal?
Ans – UNESCO
Ques 6. The Union Cabinet has declared to expand the period of marriage of a lady to how long under the law?
Ans – 21 Years
Ques 7. The Union Cabinet has supported what number of crore rupees plan to advance semiconductor and show producing in India?
Ans–Rs 76,000 crore
Ques 8. Which bank has won 2 honors at the ET BFSI Excellence Awards 2021?
Ans – DBS Bank Of India
Ques 9. Australia’s opener David Warner and which female player has been picked as the ICC Player of the Month for November?
Ans – Haley Mathews
Ques 10. Which country’s administration has turned into the main government on the planet to go 100% paperless?
Ans – Dubai (UAE)

Weekly Current Affairs PDF Download Click Here

Current Affairs 19 December 2021

Ques 1. In consistence with the guidelines of the National Green Authority, which government has declared the wiping out of enrollment of all diesel vehicles which are 10 years of age?
Ans. Delhi Government
Ques 2. When is International Minority Rights Day celebrated in entire the world?
Ans. 18 December
Ques 3. Which country has regarded P.M. Narendra Modi with the highest regular citizen grant “Nagdag Pell Gi Khorlo”?
Ans. Bhutan
Ques 4. Name the CEO of CBFC who has taken over as the new head of National Film Development Corporation Film Division and CFSI?
Ans. Ravinder Bhaker
Ques 5. India has included what number of competitors are in the rundown of top competitors for the year 2024 Olympics?
Ans. 148 competitors
Ques 6. Who has been endorsed a 112 million dollar credit to set up the Assam Skill University?
Ans. Asian Development Bank
Ques 7. Which race vehicle jumper has been knighted at Windsor Castle, The London?
Ans. Lewis Hamilton
Ques 8. As indicated by the “Fundamental Literacy Index”, which state positions first in the rundown of enormous states in the rundown of education rates among kids underneath the age of 10 years in the country? has been on?
Ans. West Bengal
Ques 9. Which country has respected Narendra Modi with its most noteworthy regular citizen grant, the Ngadag Pel gi Khorlo?
Ans. Bhutan
Ques 10. Which state has consented to an arrangement with UN-FAO and ICAR for practical horticulture?
Ans. Andhra Pradesh

Current Affairs 20 December 2021

Ques 1. When is World Minority Rights Day commended each year?
Ans. 18 December
Ques 2. Who has been named as the leader of the Chiefs of Staff Committee?
Ans. M Naravane
Ques 3. Who has been chosen as the President of the Indian News Society on seventeenth December 2021?
Ans. Mohit Jain
Ques 4. What is the name of the storm that hit the island of Siargao in the southern Philippines?
Ans. Hurricane Rai
Ques 5. Which state government has pronounced ‘Tamil Thai Vaajthu’ as the state tune on seventeenth December 2021?
Ans. Tamil Nadu
Ques 6. Protection Minister Shri Rajnath Singh introduced Defense Minister’s Award for Excellence 2021 in which release of Foundation Day of Directorate General Defense Estates in New Delhi?
Ans. 96th
Ques 7. As of late which state has begun Sahay Yojana?
Ans. Jharkhand
Ques 8. In which arena the very first public level Khelo India Women’s Hockey League has been introduced?
Ans. Major Dhyan Chand National Stadium
Ques 9. Who has been granted the Golden Peacock Environmental Management Award 2021?
Ans. SAIL
Ques 10. As of late which of the accompanying government has held hands with the Food and Agriculture Organization (FAO) and the Indian Council of Agricultural Research (ICAR) to embrace supportable agri-food frameworks?
Ans. Administration of Andhra Pradesh

Current Affairs 21 December 2021

Ques 1. When is Goa Liberation Day celebrated?
Ans. 19 December
Ques 2. Which award does Purnima Pandey have in the Commonwealth Weightlifting Championship?
Ans. Gold
Ques 3. Global Human Unity Day is noticed each year on which date?
Ans. 20 December
Ques 4. Which is the most costly selling tea made?
Ans. Manohari Gold Tea
Ques 5. Which of the accompanying city has as of late facilitated the fantastic finale of the All India Vande Bharatam, a dance celebration?
Ans. New Delhi
Ques 6. Which country has been impacted the most by Super Typhoon Rai?
Ans. Philippines
Ques 7. India-Central Asia Dialog is being held in New Delhi from 18 to 20 December. What rendition of this discussion is this?
Ans. third
Ques 8. Who has been selected as the President of the Indian Newspaper Society?
Ans. Mohit Jain
Ques 9. PM Modi established the framework stone of Ganga Expressway at which of the accompanying spots in Uttar Pradesh?
Ans. Shahjahanpur
Ques 10. Who has turned into the primary Indian to arrive at the finals of the BWF World Championship?
Ans. Kidambi Srikanth

Current Affairs 22 December 2021

Ques 1. SpaceX has sent off what number of Starlink satellites from California base?
Ans. 52
Ques 2. Which day is commended in entire India on 22nd December?
Ans. Public Mathematics Day
Ques 3. Who has as of late initiated ‘Rishihood University’?
Ans. M. Venkaiah Naidu
Ques 4. When is International Human Unity Day celebrated?
Ans. 20 December
Ques 5. Who has turned into the main Indian male to win the silver award at the World Badminton Championships?
Ans. Kidambi Srikanth
Ques 6. Which state has restricted with UNCDF to begin Mission Living Lab for the monetary strengthening of ladies?
Ans. Odisha
Ques 7. Who has been chosen as the new President of the Indian Newspaper Society?
Ans. Mohit Jain
Ques 8. GACL and GAIL have held hands to set up bioethanol plants in which state?
Ans. Gujarat
Ques 9. In which country a 2300-year-old Buddhist sanctuary has been found?
Ans. Pakistan
Ques 10. In which express the three-day International Bee Festival has begun?
Ans. Uttarakhand

Current Affairs 23 December 2021

Ques 1. Who has been organized as the new overseer of NCRB?
Ans. Vivek Gogia
Ques 2. Which state government has begun the UDAN conspire?
Ans. Rajasthan
Ques 3. Which bank has designated Shashank Srivastava and Sardar Baljit Singh as non-official chiefs (NOD) for quite some time, in December 2021?
Ans. Bank of Maharashtra
Ques 4. Karl Nehmer has been confirmed as the Chancellor of which country?
Ans. Austria
Ques 5. Which state has chosen to give 1% reservation to transsexuals of all positions in the police division in December 2021?
Ans. Karnataka
Ques 6. GT Nanavati has died, who was he?
Ans. Judge
Ques 7. Who among the accompanying has planned the cutting edge Armored Engineer Reconnaissance Vehicle (AERV) accepted into the Corps of Engineers of the Indian Army in December 2021?
Ans. DRDO
Ques 8. GAIL has consented to an arrangement to set up a “bioethanol plant” in which state?
Ans. Gujarat
Ques 9. In December 2021, National Stock Exchange (NSE) has sent off which of the accompanying corporate administration drives?
Ans. NSE Prime
Ques 10. In December 2021, which of the accompanying has gained a 4.93 percent stake in (IGX) Indian Gas Exchange Limited?
Ans. Indian Oil Corporation

Current Affairs 24 December 2021

Ques 1. In which town of Uttar Pradesh did Modiji establish the framework stone of Banas Dairy Complex at Industrial Development Authority Food Park on 23rd December?
Ans. Varanasi
Ques 2. NASA has delivered the sound recorded by the Juno mission close to which planet’s moon Ganymede?
Ans. Jupiter
Ques 3. The Government of India and Germany Development Bank has been marked an advance of 442.26 million euros for which metro rail project?
Ans. Surat Metro Rail Project
Ques 4. Which female sportsperson has been named as an individual from the Badminton World Federation Athletes Commission alongside 5 others?
Ans. PV Sindhu
Ques 5. Which realm Chief Minister Naveen Patnaik has initiated the state’s longest extension “T-Setu” on Mahanadi?
Ans. Odisha
Ques 6. Who has endorsed the securing of Air India by Tata Sons auxiliary Tales?
Ans. Rivalry Commission of India
Ques 7. Which award has India’s hockey group won in the Asian Champions Trophy-2021?
Ans. bronze award
Ques 8. Which nation has declared the finish of restriction in true to life discharges?
Ans. Joined Arab Emirates
Ques 9. In which country effectively test-terminated the high level reach form of natively evolved Babur voyage rocket 1B?
Ans. Pakistan
Ques 10. Who has been selected as the new Managing Director and Chief Executive Officer of BrahMos Aerospace Limited?
Ans. Atul Dinkar Rane

 

www.GKDuniya.in will update many more new jobs and study materials and exam updates, keep Visiting and share our post of Gkduniya.in, So more people will get this. This content and notes are not related to www.GKDuniya.in and if you have any objection over this post, content, links, and notes, you can mail us at gkduniyacomplaintbox@gmail.com
And you can follow and subscribe to other social platforms. All social site links in the subscribe tab and bottom of the page.

Important Links

Particulars Official Links Related Links
Official Site View more at website
You-tube GKDuniya9
Instagram GKDuniya.in, IndiaDigitalHub
Facebook GKDuniya.in
Another site visit Indiadigitalhub.com
Get new updates Click here

 

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk
with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC